Notiser

Skuespilleren Ine Marie Wilmann blir hedret med en Amanda-stein i Haugesunds Walk of Fame i år.

Wilmann og Gimle hedres i Haugesund

Skuespillerne Ine Marie Wilmann og Ingar Helge Gimle blir i år hedret med hver sin Amanda-stein på Haugesunds Walk of Fame.

Publisert Sist oppdatert

­Avdukingen skjer 19. august under Den norske filmfestivalen, samme dag som utdelingen av Amandaprisen 2023.

Walk of Fame-komiteen uttaler at de i år har valgt å hedre to skuespillere som har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges skuespillermiljø, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen.

Ine Marie Wilmann har spilt i filmer som «De nærmeste» (2015), «Sonja» (2018), «Exit» (2019 – 2023) og «Krigsseileren» (2022).

– At jeg skal få en stein i Haugesund vil jo holde meg på jorda (pun intended), og får meg samtidig til å sveve litt ved tanken på at noen plasserer meg i selskap med den gjengen av tidligere mottakende skuespillere, som jeg har så stor respekt for, sier Wilmann.

Ingar Helge Gimle scenedebuterte på Trøndelag Teater i 1985, og han har siden blitt en av Norges fremste skuespillere. Han har vunnet en lang rekke priser for sine tolkninger, blant annet tre Amandapriser for «Absolutt Blåmandag» (1999), «En helt vanlig dag på jobben» (2010) og «Rett vest» (2017).

– Det er en stor ære å bli hedret på den måten, sammen med mine skjønne kolleger som er der fra før av, sier Gimle.

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame, da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata.

Powered by Labrador CMS