Notiser

Jakob Schøyen Andersen er med i Dummedag, som nå er tatt ut til TV-messe i Cannes.

«Dummedag» eneste norske serie tatt ut til TV-messe i Cannes

NRKs dommedagskomedie «Dummedag» skal kappes om å bli beste dramaserie på en internasjonal seriefestival i Cannes i april.

Publisert Sist oppdatert

­Festivalen Canneseries går av stabelen i Cannes 5. til 10. april. I fjor vant «Makta» priser der, og i år får «Dummedag» sin internasjonale premiere under den engelske tittelen «Dumbsday».

Serien skal være med i konkurranseprogrammet sammen med serier fra Danmark, Tyskland, Kina og Brasil. Den kom på NRK TV i november med ti halvtimelange episoder, og er produsert av Seefood TV med manus av Christopher Pahle.

«Dummedag» beskrives som en postapokalyptisk komedie der Norge er rammet av et hjernevirus som gjør folk dumme – og der seks overlevende må frakte vaksinen mot idiotpesten til et trygt sted

– Vi er utrolig glade for at «Dummedag» blir løftet fram av Cannes Series. Det er stas at en komedie blir tatt ut til hovedprogrammet i Canneseries. Det skjer svært sjelden, og det må jo bety at komikken serien lar seg oversette for et internasjonalt publikum, sier produsent Aleksander Herresthal i Seefood TV.

Powered by Labrador CMS