Rødfargen fra Per Krohs takmaleri i trappen skal videreføres i utstillingsrommene for å skape kontrast «i en tid som er alt annet enn nøytral og uskyldig», heter det fra juryen.

KUNST

2704 søknader til årets Høstutstilling – 87 fikk ja

I år deltar 87 kunstnere og kunstnergrupper på Høstutstillingen, som åpner dørene for publikum 7. september.

Publisert Sist oppdatert

53 av de deltakende kunstnerne eller gruppene er debutanter. Det kom inn hele 2704 søknader om å få delta.

– Årets kunstnere byr på tankevekkende, inspirerende og provoserende verk med viktige samfunnskommentarer, underfundige betraktninger, formale utfordringer, humoristiske vink og skjøre hvisk, heter det fra juryen som har valgt dem ut.

Ambisjonen bak årets utstilling er å skape en utstilling med en dramaturgi «som pirrer publikums nysgjerrighet, glede, irritasjon og begeistring», heter det.

Blant annet vil den burgunderrøde fargen fra Per Krohgs takmaleri i trappen, kalt «Kunstnerens tornefulle vei mot høydene», dukke opp i de hvite rommene.

– Vi ønsker å skape en kontrast til det hvite, såkalte nøytrale rommet, i en tid som er alt annet enn nøytral og uskyldig, skriver juryen.

Høstutstillingen 2024 er nummer 137 i rekken og vil være åpen fra 7. september til 13. oktober i Kunstnernes Hus i Oslo. Arrangør er Norske Billedkunstnere.

Powered by Labrador CMS