Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen (t.v.) ved Trøndelag Teater tok imot teaterprisen for Ibsen-forestillingen Kongsemnene sammen med skuespillerne Per Bogstad Gulliksen og Emil Olafsson, og dramaturg Mina Stokke.

Årets kritikerpriser til musikk, dans og teater delt ut

Bergensmusikere, Harald Beharie og kunstnere og skuespillere ved Trøndelag Teater får årets kritikerpriser for henholdsvis musikk, dans og teater.

Publisert

Vinnerne mottok alle et trykk av Øyvind Torseter under prisutdelingen på Litteraturhuset i Oslo mandag.

Bergen Filharmoniske Orkester, Edward Gardner, kor, solister og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester ble tildelt kritikerprisen i seksjonen for musikk for symfonien Mahlers åttende.

– Årets pris går til en på alle mulige vis enorm fremførelse. Mahlers åttende symfoni krever et svimlende antall musikere, både i det enorme orkesteret og i de enda større korene, pluss åtte sangsolister, sa Aksel Dalmo Tollåli under prisutdelingen.

Harald Beharie vant kritikerprisen for dans. Han står for konsept og koreografi i forestillingen «Undersang», som hadde premiere 30. mai 2024 i Lillomarka i Oslo.

– Når mørket etter hvert faller på og ropingen omsider ebber ut i sang, så er jeg ikke den samme lengre, sier Venke M. Sortland om forestillingen. Hun delte ut prisen til Beharie.

Henrik Ibsens historiske drama «Kongsemnene» som gikk på Trøndelag Teater tidligere i år, fikk kritikerprisen for teater. Therese Bjørneboe roser de kunstneriske grepene til regissør Jurij Butusov.

– Det er dristig, men bidrar til at oppsetningen på Trøndelag Teater lykkes i å gjøre «Kongsemnene» til et både underholdende og dystert moralspill fra samtiden.

Powered by Labrador CMS