– Kulturbæring er årets viktigste kulturkonferanse og byr på mye spennende, fremtidsrettet innhold samt en storslagen feiring av lokal kulturarv og tradisjoner, sier Marita Helene Hansen, prosjektleder for konferansen, som Kulturskoleråd og NOKU arrangerer sammen med Bodø2024 og flere andre samarbeidspartnere.

- Årets viktigste kulturkonferanse

Norsk kulturskoleråd og Norsk kulturforum (NOKU) lover spennende, fremtidsrettet innhold samt en storslagen feiring av lokal kulturarv og tradisjoner. Det skjer i Bodø, 16.–17. oktober 2024.

Publisert

– Kulturbæring er årets viktigste kulturkonferanse og byr på mye spennende, fremtidsrettet innhold samt en storslagen feiring av lokal kulturarv og tradisjoner, sier Marita Helene Hansen, prosjektleder for konferansen, som Kulturskoleråd og NOKU arrangerer sammen med Bodø2024 og flere andre samarbeidspartnere.

Programmet er lansert på kulturskoleradet.no, og påmelding er mulig fram til 1. oktober.

Mye innhold – mange bidragsytere

Konferansen byr på mye innhold, og en rekke bidragsytere skal i aksjon på konferansen. Blant disse er

· Aili Keskitalo, tidligere sametingspresident og nå politisk rådgiver i Amnesty

· Even Aleksander Hagen (Ap) og Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp), begge statssekretærer

· Aon Raza Naqvi, forfatter og journalist

· Sigrid Røyseng, professor i kultursosiologi

· Kristin Holm Jensen, avdelingsdirektør i KS

· Torbjørn Urfjell, avdelingsdirektør i Kulturdirektoratet

· Samsaya Sampda Sharma, Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell, Lávre Johan Eira og Liv Aira, alle artister m.m.

Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, forteller at konferansen handler om at kultur er en vesentlig faktor i samfunnsutvikling og samfunnsbygging. – Det er viktig å påpeke at alle kommuner på forskjellig vis er et konglomerat av småsamfunn, sier Morten Christiansen.

Aktuelt i et raskt endrende samfunn

Her inviteres hele Norden til en feiring av lokal kulturarv og lokal kulturbæring. Gjennom en rekke foredrag, parallelle sesjoner og panelsamtaler vil deltakerne få nye perspektiv og kunnskap om kulturens rolle for bærekraftige samfunn.

Samfunnet er i rask endring, blant annet med en aldrende befolkning samt småsamfunn som er under press. Dette vil utfordre mange kommuner til å finne nye løsninger for innbyggerne sine. Derfor legger konferansearrangørene opp til en utforsking av hvordan tradisjon og kulturarv møter innovasjon og nye impulser. En ønsker å synliggjøre hvordan kulturbæring utvikler identitet, stolthet og tilhørighet til eget lokalsamfunn, som igjen skaper håp for fremtiden.

Powered by Labrador CMS