Filmregissør Halfdan Ullmann Tøndel er blant de nominerte til årets European Film Awards med debutfilmen «Armand».

«Armand» nominert – kan vinne europeisk filmpris

Halfdan Ullmann Tøndel er blant de første nominerte til European Film Awards for sin Cannes-prisvinnende debutfilm «Armand».

Publisert

Onsdag offentliggjorde det europeiske filmakademiet første runde med nominerte til European Film Awards, som deles ut i desember.

«Armand» er blant de 29 filmene på listen, som vil bli utvidet med nye titler i september, skriver Variety.

Den norske filmen, som har Renate Reinsve i hovedrollen, vant prisen Camera d'Or under årets Cannes-festival i mai i sideprogrammet Un Certain Regard. Konkurransen blir hard om en EFA-pris:

Blant de andre nominerte er Jacques Audiards «Emilia Pérez», som vant priser i Cannes for beste kvinnelige skuespiller, og juryprisvinneren samme sted, Miguel Gomes’ «Grand Tour».

Giorgos Lanthimos, som vant Cannes-pris for beste regissør, er også EFA-nominert for «Kinds Of Kindness». Nominert er også Coralie Fargeats mye omtalte kroppshorrorfilm med Demi Moore i hovedrollen, «The Substance».

Nå skal 5.000 medlemmer av det europeiske filmakademiet stemme fram sine favoritter blant de nominerte filmene i kategorier som blant annet beste regissør, mannlig og kvinnelig skuespiller og manusforfatter. Vinnerne utropes 7. desember.

Powered by Labrador CMS