Økokrim har siktet en norsk kulturprodusent for momsbedragerier for rundt 500 millioner kroner.

Kulturprodusent siktet for skattebedrageri av en halv milliard kroner

Økokrim har siktet en norsk kulturprodusent for momsbedragerier for rundt 500 millioner kroner.

Publisert

Økokrim har siktet mannen for omfattende økonomisk kriminalitet i forbindelse med refusjon av merverdiavgift for kjøp av varer og tjenester, skriver Finansavisen.

Statsadvokat Elisabeth Frankrig i Økokrim bekrefter at det dreier seg om bedragerier på opp mot en halv milliard norske kroner. Hun vil ikke kommentere saken ytterligere fordi etterforskningen er i startfasen.

Mannens forsvarer Morten Furuholmen sier at han foreløpig ikke har fått noe særlig innsyn i etterforskningsmaterialet til Økokrim.

– Min klient er blitt gjort kjent med at han er blitt siktet av Økokrim, men har ikke fått full informasjon om hva siktelsen og grunnlaget går ut på. Jeg har ikke fått snakket ordentlig med ham ennå og vet derfor nå ikke hvordan han forholder seg til siktelsen, sier han.

Mannen er verken pågrepet eller avhørt.

Til Dagens Næringsliv bekrefter Frankrig at saken har sammenheng med Skatteetatens anmeldelse av omfattende momsbedrageri, som avisen skrev om tirsdag.

Skatteetaten har anmeldt 67 personer for skattekriminalitet, med et samlet beløp på nesten 600 millioner kroner som enten er blitt urettmessig utbetalt eller forsøkt refundert.

Skattekrimsjef Erik Nilsen sa da at én av sakene er blant de største de har hatt på merverdiavgiftsområdet.

Powered by Labrador CMS