Kunstnere varsler protestmarkering for Bergen rådhus. Arkivfoto.

Kunstnere i Bergen raser mot kuttplaner

Byrådet i Bergen vil holde tilbake mesteparten av årets kunstnerstipender. Årsaken er kommunens trange økonomi. Byens kunstnere forbereder seg til protest.

Publisert

I det reviderte budsjettet foreslår kulturbyråd Reidar Digranes (Sp) å holde tilbake 2,7 av de avsatte 3,9 millionene som skulle gå til kunstnerstipender, skrev Bergens Tidende onsdag.

Årsaken til kuttet er den anstrengende økonomiske situasjonen kommunen står i.

Onsdagens nyhet ble dårlig mottatt av flere, deriblant kunstnerne. Torsdag tropper flere av byens kunstnere opp foran Bergen rådhus for å protestere mot kuttet, skriver Klassekampen.

– Her gjør de rett og slett veldig mye skade for veldig lite penger, sier forfatter Sandra Lillebø, som selv skal ta turen til rådhuset.

Da søknadsfristen gikk ut 1. juni, hadde kommunen mottatt 310 søknader.

Digranes sier til Klassekampen at det i budsjettbehandlingen før sommeren ble rapportert om et merforbruk i kommunens tjenester på 600 millioner kroner.

– Jeg kjemper hver dag for best mulige vilkår til kultur, næring og idrett i denne byen, men når kommunen ligger an til å gå flere hundre millioner i minus, må vi gjøre grep på alle områder, sier kulturbyråden.

Powered by Labrador CMS