Nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre og Heidi Bjerkan, kokken og kjøkkensjefen bak Credo.

Michelin-kokk skal servere mat i Nasjonalbiblioteket under Handverksfestivalen

Kokken bak Michelin-restauranten Credo er fra september på plass også i Nasjonalbiblioteket i Oslo. Det første hun gjør er å by på middelaldermat.

Publisert

Det skjer på Nasjonalbibliotekets håndverksfestival 13. og 14. september. Den er viet tradisjoner fra middelalderen, og mat, helse, planter og vekster har en sentral plass.

– Det er veldig stas at det første arrangementet vi samarbeider om, er Handverksfestivalen. Mange håndverkstradisjoner er i ferd med å gå tapt, og jeg synes det er viktig å rette oppmerksomheten mot kunnskap vi trenger å ta vare på, sier Heidi Bjerkan.

Hun er kokken og kjøkkensjefen bak blant annet Michelin-stjernerestauranten Credo i Trondheim og Vippa i Oslo.

Samarbeidet gjør ifølge pressemeldingen at Nasjonalbiblioteket kan formidle matkultur på en helt ny måte. Blant annet gjennom formidlingskonseptet «spisende foredrag» – der publikum får smaksprøver av maten de hører om gjennom foredraget.

– Å kjenne, smake og lukte er viktig for å kunne forstå en annen tid og andre tiders håndverkstradisjoner. Dette går som en rød tråd i alt det publikum kan oppleve på årets festival, sier arrangementsansvarlig Ida Pallin Bostadløkken.

Når arkeologiprofessor Marianne Vedeler fredag forteller om ulike typer brød og smør de spiste i Norden i middelalderen, har Heidi Bjerkan bakt brødet publikum får smake underveis. Lørdag snakker Vedeler om kostholdet til både fattig og rik, og nye smaksprøver fra Credo vanker.

Det tilbys dessuten tilby middelaldermat og -drikke i bibliotekets kafé, blant annet byggmelsgrøt som publikum kan spise med en skje de har lært å spikke. På kveldstid serverer Heidi Bjerkan en middelaldermeny tolket på sin måte, noe som det riktignok må kjøpes billett til.

Powered by Labrador CMS