Den svenske skuespilleren og komikeren Robert Gustafsson er klar for ny feelgoodfilm.

Ny film fra den Oscar-nominerte «Ove»-regissøren

En sur enkemann som har en irriterende brysom nabo. Høres det kjent ut? Det er nemlig utgangspunktet for «En mann ved navn Ove»-regissør Hannes Holms nye film.

Publisert

Det bar hele veien til Oscar-nominasjon for den svenske regissøren da han dramatiserte Fredrik Backmanns «En mann ved navn Ove»-bestselger i 2015. En amerikansk versjon med Tom Hanks fulgte.

Nå skal Holm for seg romanen «Regnmannen» fra 2019, skrevet av skuespilleren Jonas Karlsson, som blant annet spilte drapsmannen i Nesbø-filmatiseringen «Snømannen». Karlsson skal selv spille i filmen, nærmere bestemt rollen som den irriterende naboen Burman.

Hovedrollen som Ingmar, som bruker mesteparten av tiden til å stelle rosehagen til sin avdøde kone, innehas av Robert Gustafsson. Han spilte hovedrollen i en annen av de svenske feelgoodfilmene fra forrige tiår – også den Oscar-nominert: «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant»

– Jeg vil lage en film som berører og balanserer mellom humor og drama, fortalt med kjærlighet og varme, slik en god film skal være, lyder det fra Hannes Holm ifølge TT.

«Regnmannen» får premiere julen 2025.

Powered by Labrador CMS