Poppe og Eidsvold i Haugesund før premieren på filmen Quislings siste dager.

Publikum og anmeldere elsker Poppes «Quisling» i Toronto

Quislings siste dager hadde sin internasjonale premiere på den prestisjefylte filmfestivalen i Toronto i helgen. – En vanvittig lettelse, sier regissøren.

Publisert

– En vanvittig serie med sterke publikumsreaksjoner og en like vilt bra første anmeldelse. Lettelsen er så sterk at den nok kan kjennes herfra og hele veien til Norge, sier regissøren selv.

Den første anmeldelsen kom fra amerikanske Variety. De kaller filmen Poppes «kanskje sterkeste verk hittil» og beskriver den som et «suverent historisk drama».

Konkurrerer om publikumspris

Den erfarne regissøren sier at det er lett å beskrive hva han føler om responsen.

– En vanvittig lettelse og en sjeldent sterk følelse av takknemlighet. Også ender det opp med gråtende kanadiere og dypt bevegede amerikanere, sier han.

Dette er første gang en av Poppes filmer er med i den prestisjefylte festivalen. Filmen deltar i festivalens «Special Presentation»-program for høyprofilerte filmer og konkurrerer om publikumsprisen, opplyser lanseringskonsulent utland Stine Oppegaard i Norsk filminstitutt.

– Det er en stor ære og glede å være i Toronto med en film som «Quislings siste dager», sier Oppegaard.

– Imponerende rolle som Quisling

Gard Bjørnstjerne Eidsvold (58) spiller hovedrollen i filmen, og publikum på den kanadiske filmfestivalen skal ha vært særlig begeistret for hans portrettering av mannen som har blitt selve symbolet på forræderi.

– Publikum satte stor pris på filmen, ikke minst Gard B. Eidsvolds imponerende rolle som Quisling, og ble igjen etter visningen for å stille spørsmål til regissør og skuespiller, forteller Oppegaard.

Den prestisjefylte filmfestivalen avholdes i år fra 5. til 15. september. Filmen hadde norgespremiere ved Den Norske Filmfestivalen i Haugesund 18. august og kan ses på norske kinoer fra 13. september.

Powered by Labrador CMS