Sara Khorami spiller en av hovedrollene i «Kraken», som handler om et mytisk sjømonster som holder til under et oppdrettsanlegg i Sognefjorden.

Spiller inn katastrofefilm i Sognefjorden: – Veldig gøy å få lage monsterfilm i Norge

Innspillingen av den nyeste norske katastrofefilmen ut – om sjømonsteret Kraken – er i gang i Sognefjorden. Premiere er neste høst.

Publisert

– Det er veldig gøy å få lage monsterfilm i Norge. Kraken har jo dukket opp i store Hollywood-filmer, men få vet at Kraken er norsk, sier produsent John Einar Hagen i Nordisk Film i en uttalelse.

Bak står skaperne av en annen vestlandsinspirert film, «Tunnelen» (2019). Regissøren er på nytt Pål Øien, med filmfotograf Sjur Aarthun som medregissør, mens produksjonsselskap er Handmade Films In Norwegian Woods.

Hovedrolleinnehavere er Sara Khorami («Heksejakt», «Ingenting å le av», «Etterglød»), som spiller marinbiolog, og Mikkel Bratt Silset («Tunnelen», «Valkyrien»).

Øie og Aarthun har tidligere levert filmer som «Tunnelen» (2019), «Villmark» (2003) og «Villmark 2» (2015).

Monsteret Kraken har ifølge omtalen tilholdssted under et oppdrettsanlegg i Sognefjorden. Produsent Loftenes har tidligere uttalt til Bergens Tidende at oppdrettsanlegget «er en unik og spektakulær lokasjon, stort norskere blir det ikke».

Premieren på «Kraken», som har et budsjett på 58 millioner kroner, står høsten 2025.

Powered by Labrador CMS