NRK-profil Tore Strømøy. Arkivfoto.

Tore Strømøy-program om støyen rundt kongehuset ble stanset

NRK-profil Tore Strømøy hadde planlagt et radioprogram om støyen rundt kongehuset, hvor innringere kunne ringe inn. Men NRK-ledelsen stanset programmet.

Publisert

Tidligere denne uken varslet NRK P1+ at Tore Strømøy ville stå for en Telefontimen-sending med temaet «Er kongehuset i krise eller er de som vanlige familier» torsdag denne uken, skriver Medier24.

I det direktesendte programmet skulle Strømøy snakke med innringere om hva de mener om aktuelle saker.

Men så dro NRK-ledelsen i nødbremsen.

– Jeg synes vi var for dårlig rigget og hadde for liten tid til å gå gjennom etiske fallgruver i den. Jeg har bedt om at den saken må vi vente med til vi har bedre oversikt, sier redaksjonsleder May Reppen.

– Det er en uavklart situasjon med sårbare mennesker. Det kan bli snakket om vold i nære relasjoner, og på luften kan hva som helst av private ting komme, sier hun.

Strømøy sier til Medier24 at det ikke var selve etterforskningen som skulle være utgangspunktet for sendingen, men derimot støyen rundt.

– Hva gjør støyen med tilliten til kongehuset og hva synes folk om det. Det kan skje overalt i de beste familier at noen gjør feil. Så det var det som var utgangspunktet, sier Strømøy, som legger til at han ville ha stoppet alt som eventuelt hadde gått på person.

Powered by Labrador CMS