Foto
Fredrik Hagen / NTB

Kistefos har passert 100.000 besøkende

Publisert: 29. september 2021 kl 10.09
Oppdatert: 29. september 2021 kl 10.13

Kistefos museet i Jevnaker kan nok et år skilte med gode tall før sesongen er over.

Med to og en halv uke igjen av sesongen kan nemlig museet skilte med å for andre året på rad ha passert 100.000 besøkende.

Med et mål om å bli Norges ledende kunst- og kulturdestinasjon er disse tallene et tegn på at de er på vei dit, sier direktør Birgitte Espeland.

At de passerer 100.000 besøkende i nok et koronapreget år, og med en relativt kort sesong varende fra slutten av mai til midten av oktober, er direktøren svært godt fornøyd med.

– Sammenliknet med i fjor er årets besøkstall noe lavere, men det er ingen dramatikk i dette. I fjor endte vi på 168.000 besøkende totalt, etter en helt eventyrlig sesong. Sommeren 2020 skulle «alle» til Kistefos og vi var derfor litt usikre på om vi kom til å bli prioritert bort i år. Det ble vi heldigvis ikke! I år stenger vi også et par måneder tidligere enn i fjor. Dette vil naturligvis påvirke de totale besøkstallene noe, men sammenliknet med tidligere år ligger vi fortsatt et hav foran, sier Espeland til Travelnews.

Etter at de i september 2019 åpnet The Twist, fikk Kistefos så vidt oppleve internasjonale turister før koronapandemien kom. Men selv om 2020 og 2021 først og fremst har vært preget av norske turister, har tilbakemeldingene vært svært gode.

Blant annet fikk Kistefos i år for andre året på rad Traveller’s Choice Award – en pris som gis ut til de 10 % beste attraksjonene på Tripadvisor internasjonalt.

Saken fortsetter under annonsen