Fra forestillingen «Lars er LOL», et samarbeid mellom Teatret Vårt i Molde og Den kulturelle skolesekken Møre og Romsdal. 

 
Foto

Lars Opstad

2.000 forslag til nytt innhold i kulturens skolesekk

Publisert: 3. oktober 2019 kl 12.53
Oppdatert: 3. oktober 2019 kl 12.54

Etter en intens innspurt med flere hundre innmeldinger av forslag rett før fristen ved midnatt 1.oktober, er tallene fra DKS-portalen nå klare: Det har kommet rundt 2.000 forslag til neste års program i Den kulturelle skolesekken, heter det i pressemeldingen fra Kulturtanken.

Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år.

Verdens viktigste publikum

– Det er fantastisk at det er så mange som ønsker å formidle kunst- og kulturopplevelser for barn og unge i Den kulturelle skolesekken. Kulturtanken har ved utvikling av den nye portalen åpnet døren for enda mer kunst og kultur til verdens viktigste publikum, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Profesjonelle utøvere, produsenter og formidlere kan melde inn forslag til kunst- og kulturproduksjoner for Den kulturelle skolesekken. For første gang har man kunnet melde inn sine forslag i én portal for hele landet.

Den nye DKS-portalen, som er utviklet av Kulturtanken og Netpower, ble lansert 2. september i år.

Kraftig økning

– Vi svært glade for å ha mottatt nesten 2.000 unike forslag i den nye portalen. For flere av fylkene ser det ut til antall forslag er doblet- og kanskje tredoblet, sier Daniel Nørbech, prosjektleder for utvikling av DKS-portalen i Kulturtanken.

På bakgrunn av forslagen jobbes det nå fortløpende med å velge ut produksjoner som skal inngå i de lokale DKS-programmene. Den jobben gjør produsenter og programmerere i fylkene og direktekommunene, i samarbeid med lokale fagutvalg, som beslutter endelig program.

– Det er overveldende mange søknader, men vi tenker at dette er veldig spennende og at vi nå får tilgang til mange nye produksjoner og nye utøvere vi tidligere ikke har hatt kontakt med, sier Kjersti Østnes Eggum, DKS-koordinator og assisterende rektor ved Lørenskog musikk- og kulturskole.