Regissør Anders T. Andersen (t.h.) har tatt for seg Knut Hamsuns evige «Sult», og mener Preben Hodneland passer perfekt i hovedrollen.

Foto
Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

«Sult»-turné er rett rundt hjørnet

Publisert: 19. desember 2019 kl 07.20
Oppdatert: 19. desember 2019 kl 07.20

Hele 59 steder over hele landet er plottet inn på den omfattende reiseruten når Knut Hamsuns fortelling reiser seg i scenisk drakt.

Preben Hodneland stiller i hovedrollen og teppet går opp for Oslo-premiere i Nydalen allerede 9. januar. Turné-premiere blir det i Kimen Kulturhus i Stjørdal 15. januar.

Hodneland kommer fra Bowie-musikalen «Lazarus» på Det Norske Teatret, og også i «Sult» blir det gjort mye bruk av bilder, video og musikk, fremgår det av pressemeldingen.

Julia Bache-Wiig og musiker Tuva Syvertsen blir også sentrale på scenen, melder Riksteatret om «Sult» som har regi av Anders T. Andersen. Han bruker forskjellige personer for å framstille hovedpersonens tanker.

– Musikk og video er tenkt som en forsterkning av psyken til hovedpersonen, forklarer regissøren – som mener «Sult» er noe av det beste som er skrevet.

– Første gang jeg leste «Sult» gikk jeg på videregående og ble trukket rett inn i bokens hovedkarakter. Det var som å få feber, det å lese den. Virkelig en rystende opplevelse som, utrolig nok, gjenoppleves hver gang jeg har lest boken siden, sier regissøren.

Da nyheten om «Sult»-forestillingen kom, uttalte han til NTB:

– Vi har alle opplevd utenforskap, derfor er «Sult» evig aktuell.