Nå blir det snart premiere på Riksteatrets «Hedda Gabler», og i rollen som Hedda ser vi Ingrid Unnur Giæver, her flankert av motspiller John Emil Jørgensrud.
Foto
Gorm Kallestad / NTB

Alt klart for premiere på ny versjon Hedda Gabler

Publisert: 2. februar 2022 kl 15.09
Oppdatert: 2. februar 2022 kl 15.50

Blant sceneinstitusjonene som gleder seg over koronalettelser er Riksteatret – som står klar til å sende Ibsens «Hedda Gabler» til hele landet

Lørdag 5. februar har Riksteatret premiere på en helt ny versjon av Henrik Ibsens «Hedda Gabler».

Forestillingen skal på turné til hele 50 steder over hele landet. Klassikeren skal blant annet spille i Tromsø, Alta, Hammerfest, Vadsø, Steinkjer, Sandnes, Haugesund, Bømlo, Sogndal, Mandal og Kristiansand.

– Endelig kan vi samle venner, familie, naboer og alle vi ikke har vært sammen med den siste tiden til felles teateropplevelse i kulturhusene, sier teatersjef Arne Nøst via en pressemelding.

Det er regissør Fredrik Longva som nå har tatt klassikeren fatt for Riksteatret. Utgangspunktet hans har vært å finne ut hvem Hedda er i dag. Er det noe i henne selv, eller er det noe i forventningene fra alle rundt henne, som gjør henne til den hun er, er spørsmål han vil reise.

I rollen som Hedda Gabler ser vi Ingrid Unnur Giæver. Ellers medvirker Kristine Hartgen, John Emil Jørgensrud, Khalid Mahamoud og Eivin Nilsen Salthe.

Musikken er ved Hanne Hukkelberg og teppet går opp for turné-premiere i Tromsø 11. februar.