Nationaltheatret i Oslo.
Foto

Håkon Mosvold Larsen / NTB

Årets Ibsenfestival utsettes

Publisert: 30. mars 2022 kl 10.55
Oppdatert: 30. mars 2022 kl 10.55

«Hovedårsaken er at teatret står midt oppe i en fortsatt uavklart rehabiliteringsprosess, hvor usikkerhet rundt utflyttingsdato og midlertidige scener har gjort planleggingen av årets festival svært vanskelig», heter det i pressemeldingen.

I januar i år kom meldingen om at flyttingen av Nationaltheatret utsettes til 2023.

– Usikkerheten har gjort det svært vanskelig å langtidsprogrammene teatertilbudet ved Nationaltheatret, både det ordinære repertoaret og et festivalprogram, og vi ser derfor dessverre ingen annen utvei enn å utsette Ibsenfestivalen til 2024, sier teatersjef ved Nationaltheatret, Kristian Seltun.

Siden 1990 har Nationaltheatret annethvert år arrangert den internasjonale Ibsenfestivalen, med forestillinger, internasjonale gjestespill, samtaler, debatter og ulike arrangementer.

– Det er ikke attraktivt å binde seg til avtaler med oss, når vi ikke kan forsikre om spillested og fasiliteter. Derfor har vi ikke kunnet gjennomføre forpliktende bookinger av den kvaliteten som Ibsenfestivalen skal ha, fortsetter Seltun.

Utdelingen av Den internasjonale Ibsenprisen, som normalt ville vært en del av Ibsenfestivalen, vil gjennomføres i september.