Foto

Gleder seg til å skape liv i kjøpesenteret – med en musikalversjon av «Døden på Oslo S»: Regissør Simon Formo Hay. Foto: Øyvind Eide

«Døden på Oslo S» inntar nedlagt kjøpesenter neste år – som musikal

Publisert: 9. august 2022 kl 12.57
Oppdatert: 9. august 2022 kl 12.57

Han har Nationaltheatret i ryggen når en musikalforestilling basert på boken skal se dagens lys i det nedlagte kjøpesenteret på Økern.

Ingvar Ambjørnsens ungdomsroman fra 1988 er både en generasjonsfortelling, en kjærlighetshistorie og et Oslo-portrett. Romanen om Pelle, Proffen, Lena, Nina, Stein og Filla ble filmatisert i 1990.

Det er våren 2023 at teppet går opp for nyversjonen, og ifølge pressemeldingen skal musikalen bli en hyllest til de som faller utenfor. Så langt er det ikke bestemt hvem som skal bekle rollene, men Aksel Hellstenius står for manuset, mens det blir nyskrevet musikk signert Frank Hammersland.

Det tomme kjøpesenteret skal ikke bare gi rom til en teaterscene, men også til et festivalområde med både matservering, bar og platebutikk, heter det om planene.

– Det er fantastisk at vi får gjennomført dette ambisiøse prosjektet, med god hjelp fra våre samarbeidspartnere. Jeg håper og tror at dette blir en teateropplevelse helt utenom det vanlige, med et formidlingsopplegg som virkelig kan utgjøre en forskjell, sier teatersjef Kristian Seltun ved Nationaltheatret.

Prosjektet omfatter også et formidlingsopplegg, som er støttet av Fritt Ord og Sparebankstiftelsen DNB.

Prosjektdirektør for Økern Sentrum og Steen & Strøm, Thomas Holth, ønsker Nationaltheatret velkommen:

– Når Nationaltheatret overtar nøklene til det nedlagte kjøpesenteret på Økern, pumper de energi, nyskapning og kreativt liv inn i et stort område i vekst og utvikling, sier han blant annet.