Strindbergs «Dødsdansen» skal opp i regi av Marit Moum Aune, og på scenen har hun fått med seg Thorbjørn Harr, Pia Tjelta og Jon Øigarden.

Foto

Foto: Øyvind Eide

– Jeg er stolt over at vi kan presentere et rikt og knallsterkt repertoar

Publisert: 10. mai 2022 kl 10.27
Oppdatert: 10. mai 2022 kl 11.25

– Jeg er stolt over at vi kan presentere et rikt og knallsterkt repertoar, sier teatersjef Kristian Seltun når forestillingene som skal spilles på Nationaltheatret etter sommeren gjøres kjent.

På Torshov blir August Strindbergs «Dødsdansen» mørkt teater i regi av Marit Moum Aunes regi, og på scenen har hun fått med seg kjenningene Pia Tjelta, Jon Øigarden og Thorbjørn Harr.

Et annet høydepunkt er det at innflytelsesrike Toshiki Okada fra Japan gjester Nationaltheatret. Teaterskaperen skal for første gang lage en teaterforestilling i Norge, og som utgangspunkt har han latt seg inspirere av hvalen. «Hvalen i rommet» blir å se i Kanonhallen på Løren.

To tyske regissører får også få bryne seg. Ibsens «John Gabriel Borkman» skal iscenesettes av tyske Lucia Bihler på Hovedscenen. Det meldes om fortettet teater med Kai Remlov, Petronella Barker og Trine Wiggen i noen av rollene. Regissør Jan Bosse skal på sin side iscenesette husdramatiker Camara Lundestad Joofs nye stykke på Torshov. Forestillingen «Samtaler med bror» blir en utforskning av temaene arv, miljø og sosiale strukturer, heter det fra teaterhold.

På Nationaltheatrets nye scene på Løren kan publikum oppleve «En Midtsommernattsdrøm», med Sigrid Strøm Reibo bak regiroret. Det blir også teater for hele familien når en av barnelitteraturens største klassikere, Antoine de Saint-Exupérys «Den lille prinsen», skal ta med publikum på en reise, i regi av Kjersti Haugen.

Vårens storsatsing «Jane Eyre» blir med videre inn i høstrepertoaret på Hovedscenen, det samme blir «Hamlet» og «Blikktrommen».

Etter sommeren blir det også norgespremiere på stykket «Hen», av Taylor Mac, som mottok Den internasjonale Ibsenprisen 2020 for sitt kunstnerskap.

Det blir også et gjensyn med en moderne klassiker i høst, når Tyra Tønnessens «Julemiddag» inntar Hovedscenen.