Teater og scene

Hanne Tømta blir ny styreleder i Norsk Revy.

Hanne Tømta inn i Norsk Revy

Overtar som styreleder. – Vi er spente på visjonen hennes, sier daglig leder i Norsk Revy, Dagrun Gunnarson.

Publisert Sist oppdatert

­Teaterregissør og tidligere teatersjef Hanne Tømta blir ny styreleder i Norsk Revy. Tømta har et langt og feiret virke som teaterregissør og teatersjef – sist som teatersjef på Nationaltheatret i perioden 2009–2020, der hun blant annet var med på årlig å åpne scenen for den Osloskolerevyen som vinner Revykavalkaden.

– For meg har revy som sjanger et uendelig potensiale. Selve formen er tøyelig og alltid i bevegelse. Mange av våre store scenekunstnere har sin bakgrunn nettopp fra det blomstrende revymiljøet, og det er inspirerende for alle oss revy-entusiaster, sier Hanne Tømta.

Kompetanse, nettverk og visjon

Dagen før første styremøte legger ikke daglig leder i Norsk Revy, Dagrun Gunnarson, skjul på sin glede over å ha fått Tømta med på laget:

– Vi er utrolig glade for å få med Tømtas kompetanse, nettverk og kunstneriske visjon inn i arbeidet til Norsk Revy. Lokalrevyen er en viktig del av kulturopplevelsene på landsbygda, er viktig for lokaldemokrati og uenighetsfellesskap og er en viktig inkluderingsarena. Først og fremst er det latterlig artig, sier Gunnarson.

– Hvordan kan Tømta bidra til å gjøre dere enda bedre?

– Jeg er spent på henne som fagperson og ressurs. Styrearbeid handler om strategi og visjon – hva vi skal være i fremtiden. Hun har også et stort nettverk som vi kan dra nytte av. Jeg er imidlertid mest spent på visjonen hennes, sier Gunnarson.

– Hvordan fikk dere henne med?

– Der var jeg ikke involvert. Det var valgkomiteen som gjorde arbeidet, og fikk henne med på laget. Vi har en maksimal åremålstid på seks år, forklarer hun.

Kompetansesenter

Norsk Revy består av stiftelsene Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival. Norsk Revyfaglig Senter er Norges nasjonale kompetansesenter for revy, og ble opprettet i 1991. NM i revy arrangeres annethvert år på Norsk Revyfestival på Høylandet i Trøndelag, en festival som har vært arrangert siden 1987. Norsk Revys samfunnsoppdrag er å spre revysjangeren og styrke revymiljøene over hele landet gjennom å levere revyfaglige tjenester gjennom kompetansebygging, inspirasjon, arrangement og synlighet. Norsk Revy skal fronte revy innen kulturpolitikk og i revymiljøet og skal samle, bevare og formidle den norske revyhistorien.

Det produseres mellom 300 og 400 lokalrevy- og skolerevypremierer hvert år, i tillegg til sommerrevyer og sommershow. Hvis i snitt 400 så hver lokalrevy i 2022, hadde lokalrevy i Norge rundt 127.000 publikummere i 2022. Til sammenligning hadde for eksempel Nationaltheatret rundt 250.000 publikummere i 2019.

Styret i Norsk Revy blir også styrket med følgende ressurspersoner: Ole Bergesen, Karen Mo Røli, Kent Are Amundsen, Iren Reppen, Guri Idsøe Viken og Amund Lein.

– Vi i Norsk Revy er glade for å få med oss så flinke folk med ulik kompetanse til å sette kursen for framtida. Norsk Revy gjør Norge morsommere – og tar humor på alvor, avslutter Dagrun Gunnarson.

Powered by Labrador CMS