Teater og scene

Mimmi Tamba spiller jeg-karakteren i sitt eget stykke «Semper Eadem», mens Heidi Gjermundsen Broch spiller hennes speil og motsats. Regi er ved Belinda Braza. Foto: Eirik Malmø

Snart teaterpremiere for Mimmi Tambas oppgjør med stereotypiene

14. januar står urpremieren på «Semper Eadem» på hovedscenen til Det Norske Teatret. Og Mimmi Tamba spiller selv en fremtredende rolle i det som beskrives som «en teatral konsert».

Publisert Sist oppdatert

­«Semper Eadem» startet som et musikkalbum da det utkom i 2020, og ble Spellemann-nominert og kritikerhyllet. Det var første del ut i en trilogi som Mimmi Tamba har kalt «Shadow Work». Del to kom i oktober og het «Titanic», og da var hun i gang med å skrive tredje del.

– Teatererfaringen min har gjort at jeg tenker veldig over hvem jeg snakker til i sangene mine. Jeg tenker på alle sangene som små fortellinger, sa hun til NTB.

Når teaterpremieren går av stabelen spiller Mimmi Tamba jeg-karakteren. Heidi Gjermundsen Broch spiller speilet og motsatsen, og en kamp utspiller seg mellom dem – selv om de egentlig er én og samme person.

I sivil: Mimmi Tamba (t.h.) og Heidi Gjermundsen Broch, som fra 14. januar blir å se på Det Norske Teatret i «Semper Eadem». Foto: Eirik Malmø

For her handler det om identitetskamp, ifølge omtalen: To personer settes til verden og går inn i roller de forventes å oppfylle. De skal bære identiteten de har fått tildelt, blir gode på det – men er det mulig å gjøre opprør? Finne et rom utenfor det en er tildelt? Og vil man forbli den samme personen, selv om man forsøker å være noe annet?

Tittelen på plate og konsert er tatt fra den første dronning Elizabeths valgspråk og betyr «Evig den samme». Ifølge Det Norske Teatret har Mimmi Tamba selv levd hele livet mellom to kulturer, født i Norge med røtter i Senegal. «Hun har livslang erfaring i å bryte med stereotypier og normer, både når det gjelder kjønnsidentitet, bakgrunn og musikksjanger», heter det i pressemeldingen.

Det loves fem dansere og et fullt band på scenen i tillegg til Tamba og Gjermundsen Broch.

Powered by Labrador CMS