Romanaktuell: Stein Torleif Bjella.
Foto
Javad Parsa / NTB
Høst på Litteraturhuset

– Fantastisk at vi igjen kan få internasjonale forfatterbesøk, og ikke minst at vi trygt kan fylle huset

Publisert: 30. september 2021 kl 17.16
Oppdatert: 30. september 2021 kl 17.20

– Det er fantastisk at vi igjen kan få internasjonale forfatterbesøk, og ikke minst at vi trygt kan fylle huset igjen, slik at enda flere kan få med seg alle arrangementene våre, sier daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

Blant høydepunktene er et besøk av haitiske James Noël 27. oktober, aktuell med romanen «Vakre vidunder», som tar for seg Haiti etter jordskjelvet i 2010. Noël møter sin norske forfatterkollega Demian Vitanza til samtale.

10. november er Sara Stridsberg tilbake på Litteraturhuset med en ny novellesamling, som spenner fra det realistiske til det eventyrlige. Hun møter forfatterkollega Kjersti Annesdatter Skomsvold.

Variert program

Før valget tok Maja Lunde og Anne Sverdrup-Thygeson initiativ til forfatternes klimaopprop, og 13. oktober får de med seg noen av underskriverne og holder hver sin appell til en ny regjering.

Ti år etter den arabiske våren gir NUPI-forsker Morten Bøås en statusrapport fra Libya, mens førsteamanuensis Jacob Høigilt tar oss med til Egypt. Bøås besøker Litteraturhuset 2. oktober, mens Høigilt legger turen innom litteraturens finstue 30. oktober.

«20. oktober ser vi nærmere på vilkårene for demokrati i Midtøsten i dag, med Rana Issa, Amal Wahab og Sirianne Dahlum», heter det videre om programmet.

Sist men ikke minst: En rekke norske forfattere gjør seg også gjeldende: Stein Torleif Bjella er aktuell med sin første roman, «Fiskehuset», og 3. november møter han forfatter og poet Endre Ruset til samtale.

Gaute Heivoll og Victoria Kielland har begge skrevet romaner med utgangspunkt i historiske mord. 5. november møtes de for å snakke om dette.