Foto

Karl Ove Knausgård deltar på Kapittel. Foto: Nina Rangøy.

Kapittel med temaet «Brudd» på plakaten

Publisert: 18. august 2022 kl 09.23
Oppdatert: 18. august 2022 kl 09.53

Etter to år med restriksjoner gleder festivalen seg stort over at de i år kan ønske velkommen til en fullskala festival igjen, heter det i en pressemelding.

Over fem dager med litteratur, debatt, film og fest, skal festivaltemaet «Brudd» utforskes.

Brudd er et kraftfullt begrep, som på mange kan sies å representere vår tid. For pandemien og den pågående krigen i Ukraina har definitivt skapt et brudd i vår hverdag. Samtidig er brudd i relasjoner noe de fleste opplever i løpet av livet, og et gjennomgangstema i samtidslitteraturen. Men selv om samlivsekspertene Sissel Gran, Frode Thuen og Catrin Sagen alle står på plakaten, skal det ikke bare handle om samlivsbrudd og sammenbrudd.

Foto

Festivalsjef Siri Odfjell Risdal. Foto: Kapittel.

De skal feire Tore Renberg og Tønes 50 år og Pelikanen forlag 10 år, og lansere festivalantologien «Utenfor skapet». Brudd i Europa skal diskuteres, og vilkårene for ytringsfrihet under krig. I anledning Skeivt kulturår holder kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen årets åpningsforedrag.

På Rogaland teater kan du oppleve Solaris korrigert med Ane Dahl Torp, i Stavanger konserthus står Nils Bech på scenen og på Tou kan du få med deg rapkometene UNDERGRUNN. Og til Sølvberget kommer store internasjonale forfattere som Warsan Shire, Sara Stridsberg, Kim Leine, Sofi Oksanen, Andrej Kurkov og Christian Kracht, og populære norske forfattere som Karl Ove Knausgård, Ingvild H. Rishøy, Per Petterson, Yohan Shanmugaratnam og Selma Lønning Aarø.

Se hele programmet til Kapittel.