Kultur- og likestillingsminister Abid Raja må tåle heftig kritikk.
Foto
Terje Pedersen / NTB scanpix
Raja

– Platt kritikk

Publisert: 23. april 2020 kl 10.45
Oppdatert: 23. april 2020 kl 10.45

– Nå har Raja fått sin første store prøve. Den har han feilet på. Vi mener kulturministeren har abdisert under krisen, sier Freddy André Øvstegård, kulturpolitisk talsperson i SV, til Aftenposten.

Kritikken mot kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) har tiltatt kraftig under koronakrisen. Ministeren er for lite tydelig og synling. Alle de største opposisjonspartiene, inkludert tidligere regjeringspartner Frp, ber Raja nå om å skjerpe seg. 

– At kulturministeren ikke er mer på for å finne nye løsninger, er uforståelig, sier Himanshu Gulati, Fremskrittspartiets (Frp) kulturpolitiske talsperson, til avisen.

Raja har blant annet ikke klargjort hvordan festivalsommeren blir. Kulturnæringen ønsker et tydelig svar fra ham om dette. De vet fortsatt ikke om det blir lov til å samle mennesker i sommer. En avklaring ville gjort det lettere for festivalarrangører å avlyse arrangementer uten å tape for mye penger.

I Danmark innførte man et langvarig forbud den 6. april som varer frem til august. I Norge varer forbudet til 15. juni, og Raja har sagt at han skal gi en avklaring før utgangen av april. Dette mener opposisjonen er for dårlig.

I et tilsvari Aftenposten svarer Abid Raja på kritikken. Han er ikke med på at han har vært for lite synlig, og mener kritikken mot ham er «platt».

– Det blir bare en parodi. At jeg ikke skal være synlig og tydelig overfor mediene og kulturnæringen, er helt feil. Jeg tenker den kritikken bare blir platt, sier han til avisen.