Artistmanager Jan Fredrik Karlsen.
Foto
Terje Bendiksby / NTB

62 artister og 34 selskaper samarbeider om å avlyse kulturarrangementer resten av året

Publisert: 9. desember 2021 kl 09.36
Oppdatert: 9. desember 2021 kl 09.36

Etter at regjeringens restriksjoner trådte i kraft torsdag kan man ikke arrangere konserter med flere enn 600 personer fordelt på tre kohorter. Det må være minst to meters avstand mellom kohortene, og deltagerne må ha faste tilviste plasser.

Dersom man ikke har faste sitteplasser kan man kun være 50 personer på offentlige arrangementer.

Nå skriver VG at 62 artister og 34 selskaper har gått sammen om å avlyse alle kulturarrangementer resten av året.

– Ingen i kulturbransjen vet hva de har å forholde seg til, sier artistmanager Jan Fredrik Karlsen til VG.

Han hører til organisasjonen Nemaa, som er fagforeningen til bookingbyråer og management som representerer mange av landets artister, og også de fleste som gjennomfører juleturnéer.

– I og med at situasjonen dramatisk har endret seg, har vi ingen støtteordning som dekker tap eller gir oss noe å forholde oss til. Vi har rykket tilbake til start. Kulturnæringen er ekstremt hardt rammet, sier Karlsen til avisen.

Karlsen er manager for Kurt Nilsen, som allerede har annonsert at han utsetter julekonsertene sine.

Styreleder Joël Louis Schwalenstöcker i Nemaa sier til avisen at artistene og selskapene vil avlyse sine konserter dersom de ikke får koronastøtte. 250.000 billetter og 500 enkeltarrangementer blir berørt av dette.

Kulturminister Anette Trettebergstuen sier at det er forståelig at kulturlivet etterlyser forutsigbarhet. Nå jobber hun med å få forbedret kompensasjonsordningene og med å få på plass stimuleringstiltak.