Elisabeth O. Sjaastad er forbundsleder i Norsk filmforbund.

FILM OG TV

Enighet mellom partene – TV-streik er avverget

Virke og Filmforbundet ble onsdag formiddag enige om årets lønnsoppgjør etter å ha meklet over elleve timer på overtid hos Riksmekleren.

Publisert Sist oppdatert

– Virke er glad for å ha kommet i mål med årets lønnsforhandlinger med Filmforbundet. Vi har kommet til enighet, og unngår dermed en streik for ansatte i TV-underholdning. Våre medlemmer produserer TV-programmer som betyr mye for mange, og vi er glade for at de kan fortsette med det, sier forhandlingsleder for Virke, Trond Teisberg, i en pressemelding.

Partene er enige om en lønnsvekst på minimum 5,2 prosent, i tråd med frontfaget, opplyser Virke. Filmforbundet opplyser at rammen på avtalen strekker seg opp til 6,8 prosent.

– Selv om vi ikke fikk gjennomslag for alle våre krav, mener vi at denne overenskomsten er et solid steg i riktig retning, sier forbundsleder Elisabeth O. Sjaastad i Norsk filmforbund.

Det var i forkant av meklingen varslet at rundt 400 fagorganiserte kunne bli tatt ut i streik i første omgang. Det ville blant annet føre til at TV-programmer som «Farmen», «Alt for Norge» og «71 grader Nord» rammes. Filmforbundet advarte om at TV-høsten kunne starte med mørke skjermer som følge av en eventuell streik.

Powered by Labrador CMS