Han Kang er den første kvinnelige asiatiske forfatteren som er blitt tildelt Nobelprisen i litteratur. Nå selger bøkene hennes som aldri før.

Salget av nobelprisvinner Han Kangs bøker har eksplodert: – Dette er en situasjon vi aldri har sett maken til

For en ukes tid siden ble det kjent at Han Kang er årets vinner av Nobelprisen i litteratur. Siden har salget av bøkene hennes eksplodert.

Publisert Sist oppdatert

– Han Kangs bøker selger som aldri før. Dette er en situasjon vi aldri har sett maken til, sier en talsperson for den største bokhandlerkjeden i Sør-Korea, Kyobo Book Centre.

Til sammen er det nå solgt minst 1,06 millioner eksemplarer av Hans bøker, inkludert e-bøker, i tre av landets største bokhandelkjeder siden tildelingen ble kjent.

Ifølge nettbokhandelen Aladin selger bøkene hennes nå hele 1200 ganger mer enn før. De ser også en større interesse for sørkoreansk litteratur generelt, som selger tolv ganger mer enn i samme periode i fjor.

Han Kang ble annonsert som nobelprisvinner for en ukes tid siden. Hun er den første sørkoreaneren og asiatiske kvinnen som vinner litteraturprisen. Anna-Karin Palm, som er med i Svenska Akademien, har uttalt at Han skriver «intenst lyrisk prosa som både er øm og brutal, og noen ganger også litt surrealistisk».

Han Kang er født i Gwangju i Sør-Korea i 1970 og oppvokst i hovedstaden Seoul. 53-åringen debuterte som forfatter i 1993 og har gitt ut en rekke bøker. Fire av Hans verker er utgitt på norsk – «Levende og døde», «Vegetarianeren», «Hvit» og «Dette er ikke farvel».

Powered by Labrador CMS